polpix.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties
Bookmark and Share

 
 
Niet gevonden wat je zocht?
Zoek verder met GOOGLE !
 
Aangepast zoeken
 
 
 

 


 
Sgreiven ies aarsmoeleik!

De Vlaamse krant (of wat daar moet voor doorgaan) Gazet Van Antwerpen heeft een rubriek die zich (zogezegd) richt tot de dames. Het onding kreeg de naam "She" toebedeeld, alsof er niet voldoende Nederlandse woorden bestaan.

Vandaag toont "She", in een verwijzing naar een artikel van de Vlaamse Story, nog maar eens hoe vrouwonvriendelijk het krantje eigenlijk wel is, want de vriendin van wielrenner Tom Boonen wordt doodleuk haar eigen identiteit ontnomen (Lore Van de Weyer) en ijskoud "Lore Boonen" genoemd. Nu ja, het wicht heeft eigenlijk niets te betekenen, tenzij dat ze dan toevallig nauwe fietsbanden heeft met een of andere Bekende Vlaming.

In het geval van juffrouw Van de Weyer is het gezegde "er voor spek en bo(o)nen bijlopen' meer dan ooit van toepassing...

Erg leuk wordt het pas wanneer we in het artikel ook nog eens een KEMEL van een taalfout aantreffen:

<< "Door met Tom samen te zijn ben ik onzekerder geworden. Ik kom vaak in een groep terecht waar ik niemand ken, als ik uit mijn natuurlijke habitat wordt gehaald, maakt me dat heel onzeker", aldus Lore Boonen in Story.>>

Ik wordT gehaald, dus, met DT!!! Waarschijnlijk is dat de nieuwste spelling. Watt ies fautloos sgreiven tog aarsmoeleik!

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl