polpix.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties
Bookmark and Share

 
 
Niet gevonden wat je zocht?
Zoek verder met GOOGLE !
 
Aangepast zoeken
 
 
 

 


 
Oudste mens ter wereld overleden


"Oudste mens ter wereld overleden". Dat stond op 4 december laatstleden te lezen in de krant. Technisch gezien niet helemaal correct, want wie dood is kan niet meer als 'oudste mens' betiteld worden. Wat ze eigenlijk bedoelden was dat er een "nieuwe" oudste mens rondliep (of eerder: rondgereden werd) op deze aardkloot. Driewerf hoera voor deze nieuwe kampioen. Wel een beetje vreemd dat je zo oud moet worden om zo'n titel te bemachtigen, maar ja, dat zijn nu eenmaal de regels van het spel.

Besse Cooper had het tijdelijke nog maar net met het eeuwige verwisseld of een andere Amerikaanse - ene Guerri-Manfredini uit Iowa- kreeg het kroontje reeds toegemeten. De koning is dood, leve de nieuwe koning, als het ware. Maar die Guerri-Manfredini uit Iowa bleek de kwaadste nog niet: ze was niet van het egoïstische type en daarom gaf ze dat kroontje amper twee weken later weeral door, dit keer aan de Japanner Jirouemon Kimura, een snaak die geboren werd op 19 april 1897, twee weken na dat krasse oudje uit Iowa.

Die meneer Kimura heeft nu zijn tweede record te pakken: in 2011 werd hij al gekroond tot 'oudste man ter wereld'. Meestal houden de vrouwtjes het langer vol dan de mannetjes, en is er op die manier een kroontje voor allebei de geslachten, maar die ouwe Jirouemon moest natuurlijk weer eens roet in het eten strooien.

Ik kan me voorstellen dat er nu een aantal oudjes in de pijplijn zitten, klaar om ook hém van de troon te stoten. Die zitten te wachten tot Jirouemon zich verslikt in een stukje rauwe vis, of een graat naar binnen werkt. Want die Japanners worden zo oud omdat ze veel vis eten. Naar het schijnt. Maar dit terzijde, tenzij ook jij in aanmerking wil komen om de titel 'oudste mens' te pakken te krijgen: dan wordt het hoog tijd je dieet aan te passen, anders haal je het nooit.

En wat je verder dan moet doen om dat record op jouw naam te schrijven is wachten, wachten en nog eens wachten. Net zo lang tot er niemand nog ouder is dan jij en dan kom je vanzelf in de krant als "oudste mens te wereld". Makkelijk zat, toch?

 

Ze waren er razendsnel bij, van Guinness, om Jirouemon Kimura te vieren,
terwijl hij er verdorie meer dan 115 jaar heeft over gedaan om dat record te pakken te krijgen...Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl