polpix.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties
Bookmark and Share

 
 
Niet gevonden wat je zocht?
Zoek verder met GOOGLE !
 
Aangepast zoeken
 
 
 

 


 
Nudistensupermarkt?
 

Nudistensupermarkt?

 
Uw dienaar krijgt regelmatig aanbiedingen van de Auchan Drive supermarkt in de elektronische brievenbus. Dat is wel zo handig, want bij Auchan Drive moet je niet zelf tussen de rekken lopen: je bestelt op voorhand via internet en haalt dan op een zelf te kiezen tijdstip je koopwaar op.
 
Die Auchan is (net) over de grens, in Duinkerke. Dat de voertaal er het frans is, is niet meer dan normaal. Maar voor de Vlaamse klanten doen ze bij Auchan graag een 'effort' en daarom is zowel de nieuwsbrief als de website (ook) in het Nederlands.
 
Af en toe moet er toch al eens gelachen worden, wanneer de vertaler van dienst weer een keertje de plank compleet mis geslagen heeft. Je krijgt dan een of andere keurige zin voor je neus, waar je geen touw aan kunt vastknopen.

Bekijk onderstaand plaatje, zoek de kemel en probeer te bedenken wat ze eigenlijk bedoelen...
 
klik voor vergroting 
 
In het tekstballonnetje staat " En bovendien, ik heb niets om aan te doen!"
Aangezien je bij Auchan Drive geen kledij kunt kopen, moeten ze er wel iets anders mee bedoeld hebben.
De franse versie zou kunnen zijn 'Et en plus, je n' ai rien à porter!" Het werkwoord 'porter' betekent 'dragen', en wordt ook voor kleding gebruikt: 'ik heb niets om te dragen' zou je -wanneer het om kledij zou gaan- ook mogen vertalen als 'niets om aan te doen'.
In het geval van de Auchan Drive moet je dat 'dragen' echter letterlijk nemen, in de betekenis van 'tillen': je hoeft er inderdaad niets te dragen (niet dat je in je blootje moet gaan winkelen ;-)  omdat de bediendes van de supermarkt je aankopen voor jou in de kofferbak van je auto stoppen. Auchan Drive is dus géén nudistensupermarkt, maar een afhaalpunt, waar men je graag ten dienste is ;-)
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl