polpix.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties
Bookmark and Share

 
 
Niet gevonden wat je zocht?
Zoek verder met GOOGLE !
 
Aangepast zoeken
 
 
 

 


 
Meer journalistieke blunders
 

Meer journalistieke blunders

 
Wie dagelijks de kranten via internet doorneemt, komt met de regelmaat van de klok idiote, foute, contradictorische en andere onduidelijke berichtgeving tegen. Vandaag was het niet anders: Het Nieuwsblad pakte uit met een vette kop "Gevaarlijk rijden door hevige regenval".
 
In de samenvattende tekst onder de kop stond er te lezen:
"De felle regenval van afgelopen nacht en vanochtend zorgde voor wateroverlast op de wegen. In alle provincies, behalve in West-Vlaanderen, was het gevaarlijk rijden op snelwegen en secundaire wegen."
België telt tien provincies, in negen daarvan was het gevaarlijk rijden, behalve in West-Vlaanderen, dus. Wel een beetje een rare conclusie van de krantenboeren, vooral als je twee van de drie koppen onder dit artikel las. Daarin werd gewag  gemaakt van twee zware ongevallen in... West-Vlaanderen. Want tot nader order liggen Kortemark en Waregem nog altijd in de provincie West-Vlaanderen, waar het niet gevaarlijk rijden was, volgens de krant. Begrijpe wie begrijpen kan...
 
 
 
 
 
Maar daarmee is de kous nog niet af: wie het artikel van het ongeval in Kortemark wou lezen, kreeg er wel erg vreemde straatnaam in de maag gespitst: de "GROENESTRESTRAAT". Nu staan de West-Vlamingen bekend om hun ietwat afwijkend taalgevoel, maar een groenestrestraat is toch echt wel een fout van een journalist die de vorige avond flink heeft doorgezakt. Wie even controleert op Google Maps krijgt onderstaande mededeling te lezen:

 
Het meest beangstigende is echter dat deze onbestaande straat plots op zowat alle Vlaamse 'nieuwswebsites' opduikt. Met andere woorden: de ene website pikt blindelings en zonder één seconde na te denken of te verifiëren de foute berichtgeving van een andere 'nieuwsbron'. En daarmee is aangetoond dat je nooit zomaar klakkeloos mag geloven wat er in de pers geschreven wordt!
 
 
 
(klik voor vergroting)
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl