polpix.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties
Bookmark and Share

 
 
Niet gevonden wat je zocht?
Zoek verder met GOOGLE !
 
Aangepast zoeken
 
 
 

 


 
Help het virus verspreiden!
 

Help het virus verspreiden!

 
De kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg hebben een rubriek 'voor dames', die SHE heet. Daarin vind je allerlei zogenaamde 'vrouwvriendelijke' artikels terug. Vandaag stond er een verontrustend bericht in 'SHE': blijkbaar wil de krant de dames aanzetten om hun familieleden ziek te maken, of erger. Lees zelf maar:
 
 

10% supermarktgroenten besmet met schadelijk virus

 4 op de 36 groenten zijn besmet met het norovirus. Dat is de conclusie van Test-Aankoop na een onderzoek van de supermarktgroenten in België.

Verse biologische peterselie, basilicum en rucola zijn de meest voorkomende dragers van het norovirus. Dat zorgt voor buikloop en krampen bij gezonde mensen, maar kan voor zwangere vrouwen, kinderen en ouderen veel schadelijkere gevolgen hebben.

Het virus kan enkel gedood worden door het te koken. Naast verse groenten zijn ook fruit en schaal- en weekdieren een veel voorkomende drager van het virus. Test-Aankoop wijst er echter op dat een goede handhygiëne en het aanrecht regelmatig desinfecteren kan helpen bij het verspreiden van het virus.

 
Nu is 4 op 36 gelijk aan 1 op 9 en dus 11% i.p.v. 10%. Als het daar maar bij zou gebleven zijn, tot daar aan toe. Maar de laatste zin van het bewuste artikel roept op tot actie: 'Test-Aankoop wijst er echter op dat een goede handhygiëne en het aanrecht regelmatig desinfecteren kan helpen bij het verspreiden van het virus.'
 
Als we deze zin letterlijk nemen, dan zou je handen wassen erg ONGEZOND zijn: volgens de oen die dit artikel schreef kan een goede handhygiëne HELPEN het virus te VERSPREIDEN. Is er dan echt NIEMAND bij de krant die zulke flater opgemerkt heeft?????
 
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl