polpix.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties
Bookmark and Share

 
 
Niet gevonden wat je zocht?
Zoek verder met GOOGLE !
 
Aangepast zoeken
 
 
 

 


 
Laatste artikelen
 

Dubbele Belgenmop

 
In de Vlaamse krant 'Het Laatste Nieuws' stond onderstaand artikel te lezen, over een Belg die bij de landing met zijn vliegtuig vergat het landingsgestel neer te klappen. Op zich al een Belgenmop, maar de waarde van de grap wordt verdubbeld als we de bij het artikel geplaatste foto van dichtbij bekijken: het toestel op de foto is namelijk geen Piper PA32R, maar wel een Piper PA32-300 Cherokee, waarvan het landingsgestel NIET KAN INKLAPPEN. (Te bemerken aan de stroomlijnkapjes over de wielen) De redacteur/slaapkop van dienst heeft dan nog het lef erbij te zetten """De buiklanding gebeurde met een Piper PA32, zoals hierboven afgebeeld""" Oen!
 
uit HLN
 
Herbij een foto van de échte Piper P32R die in Courchevel plat op de buik ging, waar de "R" staat voor RETRACTABLE. (intrekbaar) Iets dat de piloot blijkbaar over het hoofd gezien had, toe hij de landing inzette... Deze foto dateert uiteraard van voor de crash...

het bewuste toestel zelf


En dit is de foto die in Le Dauphiné Libéré te zien was
 
de gecrashte Piper 
 
Lees meer...
 

Help het virus verspreiden!

 
De kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg hebben een rubriek 'voor dames', die SHE heet. Daarin vind je allerlei zogenaamde 'vrouwvriendelijke' artikels terug. Vandaag stond er een verontrustend bericht in 'SHE': blijkbaar wil de krant de dames aanzetten om hun familieleden ziek te maken, of erger. Lees zelf maar:
 
 

10% supermarktgroenten besmet met schadelijk virus

 4 op de 36 groenten zijn besmet met het norovirus. Dat is de conclusie van Test-Aankoop na een onderzoek van de supermarktgroenten in België.

Verse biologische peterselie, basilicum en rucola zijn de meest voorkomende dragers van het norovirus. Dat zorgt voor buikloop en krampen bij gezonde mensen, maar kan voor zwangere vrouwen, kinderen en ouderen veel schadelijkere gevolgen hebben.

Het virus kan enkel gedood worden door het te koken. Naast verse groenten zijn ook fruit en schaal- en weekdieren een veel voorkomende drager van het virus. Test-Aankoop wijst er echter op dat een goede handhygiëne en het aanrecht regelmatig desinfecteren kan helpen bij het verspreiden van het virus.

 
Nu is 4 op 36 gelijk aan 1 op 9 en dus 11% i.p.v. 10%. Als het daar maar bij zou gebleven zijn, tot daar aan toe. Maar de laatste zin van het bewuste artikel roept op tot actie: 'Test-Aankoop wijst er echter op dat een goede handhygiëne en het aanrecht regelmatig desinfecteren kan helpen bij het verspreiden van het virus.'
 
Als we deze zin letterlijk nemen, dan zou je handen wassen erg ONGEZOND zijn: volgens de oen die dit artikel schreef kan een goede handhygiëne HELPEN het virus te VERSPREIDEN. Is er dan echt NIEMAND bij de krant die zulke flater opgemerkt heeft?????
 
 
 
Lees meer...
 

Drieling voor de Beckhams?

3x een dochter voor de Beckhams... 
 
Volgens de Vlaamse krant 'Het Nieuwsblad' heeft mevrouw Victoria Beckham, alias Posh Spice,  een heeeeeeeele dikke buik, en verwacht ze maar liefst DRIE dochters.
 
Enfin, dat is toch wat ik meen te mogen opmaken uit de berichtgeving in de krant, die DRIE KOPPEN NAAST MEKAAR PLAATST waarin het 'goede nieuws' aangekondigd wordt. "Eindelijk een dochter voor de Beckhams. Eindelijk een dochter voor de Beckhams. Eindelijk een dochter voor de Beckhams." Is weer eens wat anders dan hip hip hip hoera...
 
(En PoPoL werkt uiterst efficiënt, beweren ze ook nog in een volgend artikel...)
 
 
Lees meer...
 

De gevaren van Wii-spellen

 
De meesten onder ons kennen de Wii-spelconsole van Nintendo wel. Met dat stuk duur speelgoed kun je een heleboel actiespellen spelen, net alsof je ze écht zou uitvoeren. En dat allemaal vanuit je eigenste huiskamer.Veel veiliger dan in het echt en je spaart een hoop tijd en verplaatsingskosten. Zo kun je onder meer tennissen en skiën zonder je woonkamer te verlaten. Heerlijk, toch?
 
En dat deed de brave man in onderstaand filmpje dan ook, hij wilde niet het risico lopen een been (of zijn nek) te breken bij het schansspringen, dus installeerde hij zich knus voor zijn breedbeeld LCD-scherm en waande zich in Garmisch Partenkirche...
 
 
 
 
Lees meer...
 

"Gazet" zoekt werk

 
De Vlaamse krant "Gazet van Antwerpen" - in de koekestad ook wel bekend als "de Frut"- speelt vandaag arbeidsbemiddelaar voor een dertigjarige jongeman, die sinds de verkiezingen van 2009 werkloos is.
 
Met een grote foto, een interview met zijn vorige werkgever en met zijn moeder, proberen ze de bij GVA de lezersharten murw te maken, daarbij gebruik makend van een aangepast vocabularium, waaronder het omschrijven van een DERTIGjarige als 'jongeman'.
 
Volgens het woordenboek betekent jongeman:  jeugdig manspersoon, synoniem: jongeling, adolescent.
 
Mocht ik al een vacature hebben, dan zou ik zeker geen dertiger die nog steeds niet uit zijn adolescentie is geraakt in dienst willen nemen. En al zeker niet wanneer zijn mama hem daar moet bij helpen, door in de krant te bedelen om een jobke.
 
Het strafste van al: zijn vorige werkgever was VLD-minister Marino Keulen. Nadat die in 2009 uit de Vlaamse regering werd gezet verloor de jongeman in kwestie zijn werk. Het lijkt me dan ook niet meer dan billijk dat deze politieke partij haar verantwoordelijkheid opneemt en de jongeman opnieuw aanwerft.

Of misschien kan GVA zelf de jongeman aanwerven, zij zoeken immers al een hele tijd een medewerker om een nieuwe functie op de regioredactie in te vullen. Een student(e) of een jongeman, wat maakt het verschil...
De webredactie van Gazet van Antwerpen is op zoek naar een stagiair (student!) om vanaf maart een tijdje mee te draaien op onze redactievloer.
 
'jongeman' zoekt werk 
 
Lees meer...
 

HLN: de krant voor en door analfabeten

 
De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws pakt vandaag uit met een schitterende kop: 
 
 

"BBC excuseert zich na grapjes over
Hirohisma en Nagasaki"

 
Waarmee nog maar eens duidelijk aangetoond wordt dat dyslexie geen bezwaar is om bij HLN als 'journalist' aan de slag te kunnen. Niet gezien? Herlees de kop nog een keer en dan zou je toch de kemel moeten spotten: "Hirohisma" i.p.v. Hiroshima.

Maar om te bewijzen dat de journalist in kwestie echt OERDOM is, slaagt hij/zij erin om de titel van het televisieprogramma waarover het artikel gaat óók verkeerd weer te geven: de oen van dienst heeft het over "Q1" i.p.v. over QI. Dat "QI" staat voor Quite Interesting en is meteen een knipoog naar "IQ", of Intelligentie Quotient.

Dat het IQ van de samensteller van het krantenbericht behoorlijk laag is, is hiermee in één klap aangetoond. Of, zoals mijn leraar wiskunde het destijds stelde: W.T.B.W. (wat te bewijzen was)
 
Hirohisma??? 
 
Met betrekking tot de excuses van de BBC wil ik nog stellen dat ik de uitzending gisteravond ook gezien heb en dat ik er zelf geen graten in zag. Je moet wel een ongelooflijke pechvogel zijn om twee atoomborbardementen mee te maken, en je moet wel een ongelooflijke gelukzak zijn om ze beide te overleven. Maar in deze moderne tijden van politieke correctheid mag je blijkbaar nergens nog om lachen...
 
 
Lees meer...
 

De toren van Pizza

 scheve toren van Pizza
voor lieden die problemen hebben met het correct uitspreken van Pisa, hebben we hier een plaatje gemaakt dat een en ander vergemakkelijkt:
leaning tower of Pizza
for those having problems with the correct pronunciation of Pisa, we've published a pictures that makes things easier:
 
 
Lees meer...
 

HLN slaat terug

 
Bij Het Laatste Nieuws hebben ze onmiddellijk gereageerd op de dreiging van Het Nieuwsblad. HLN is sinds mensenheugenis de Vlaamse krant met het hoogste pulpgehalte (in hun artikels, niet in het papier...) en een dreiging als zou Het Nieuwsblad hun de titel van 'Stomste Krant van 't Land' willen afsnoepen, heeft de dames en heren van HLN een extra opstoot 'Andrénaline' (om even op hùn niveau te blijven) gegeven .

Dus pakten ze uit met een super flater van formaat, die je wel moest ontdekken natuurlijk. Lees even volgend onderschrift en zoek de flater.
 
 
 
Heb je het gezien? "De wind die in je ogen fluit bij het rijden met open dak maakt je doof." Om gehoorschade te voorkomen rij je dus best met je OGEN dicht, volgens HLN... Woehaha!!!
 
 
Lees meer...
 

Het Nieuwsblad flatert...

...voor de 864ste keer
 
De Belgische krant "Het Nieuwsblad" doet ook in het nieuwe jaar rustig voort op zijn elan van 2010, om de domste krant van het land te worden. Dit keer blijkt er niemand op de redactie te weten waarvoor België in het buitenland bekend is.
 
Tijdens de tennismatch van Justine Henin zat er een trio meiden op de tribune met een rebus die te moeilijk bleek voor de sportredacteur van dienst.
 
Eens kijken of jij het beter doet dan de "journalist".
Wat stelt, volgens jou, onderstaande rebus voor?
 
 

 
 
Zelf zie ik chocolade plus bier is nummer één.
 
De oen van het Nieuwsblad ziet er blijkbaar een (flink verbrande?) wafel in, want zijn onderschrift luidt:
"Opgemerkt in de tribunes in Perth: een trio fans van Justine Henin. Die duidelijk weten waar onze landgenote de mosterd haalt. Wafels+bier=nummer 1, de formule voor succes. Einstein is er niks tegen."
Het belooft een làààààààààng jaar 2011 te worden, met of zonder Eénsteen....
 
chocoladewafels? 
klik voor vergroting
 
Lees meer...
 

Michelangelo Photoshop

 
We kennen allemaal het schilderij van Michelangelo dat de schepping voorstelt.
 
Maar wat zou er gebeuren als we die Adam in de 21ste eeuw zouden weergeven?
 
PoPoL probeerde het met een beetje fotosjoppen en kwam tot onderstaand resultaat.
 
 
Adam bij het waterpolo 
 
 
Lees meer...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl